Svaki kolega je jedinstven: što motivira koga?

Nastavno na teoriju samoodređenja i unutarnju motivaciju, potrebno je prvo razumjeti njihovu specifičnu motivaciju i potrebe. Pitanje je: „Što ja imam od toga?“.

Svaki od kolega ima specifičnu motivaciju i profesionalne ciljeve i ključno je razumjeti kako medijska pismenost može pomoći da se ti ciljevi ostvare. Nekima je motivacija poboljšanje angažiranosti i kompetencija učenika, dok je drugima zanimljiv rad na vlastitom profesionalnom razvoju. Ili se jednostavno javlja potreba za implementacijom medijske pismenosti zbog kurikuluma.  

Test medijskog profila

S obzirom da ste već rješavali Test medijskog profila, to vam može pomoći da uputite kolege da razmotre svoj profil i motivaciju. Dogovorite kavu s kolegama na kojoj će riješiti test. Nakon toga razgovarajte o profilu svake osobe i pitajte ih kako planiraju implementirati medijsku pismenost tijekom nadolazećeg razdbolja.

Upitnik motivacije nastavnika za digitalnoučenje

Upitnik motivacije nastavnika za digitalno učenje alat je kojim se procjenjuje promišljanje nastavnika o njihovoj motivaciji, a nastavnici mogu prilagoditi svoje poučavanje kako bi ispunili potrebe učenika. Bilo da ih pokreće napredak učenika, poticanje građanske informiranosti ili razvoj osnovnih vještina učenika, ti motivi jačaju predanost nastavnika za poboljšanje poučavanja medijske pismenosti.

Nakon što riješite upitnik samostalno ili u grupi, dodijelit će vam se jedan od 12 profila: Tehnoljubac, Profesionalac, Inovator, Profesor, Aktivist, Učitelj 2.0, Kreativac, Trendseter, Pas čuvar, Demistifikator, Motivator i Duhovni vodič. Više o profilima saznajte na web stranici https://setyourmotivation.com/ ili riješite upitnik niže.

Complete and Continue