Η ανεπίσημη προσέγγιση συχνά λειτουργεί καλύτερα

Όπως είδατε στο βίντεο, προσεγγίζουμε και πείθουμε τους συναδέλφους κατά τη διάρκεια ανεπίσημων επαφών. Κάνοντας το με χαλαρό τρόπο, μπορείτε να προσεγγίσετε τους συναδέλφους σας που έχουν φορτωμένα πρόγραμμα στην τάξη. Μπορεί να είναι δύσκολο να τους πετύχετε σε επίσημες στιγμές. Ωστόσο, όταν μπορείτε να μοιραστείτε τον αντίκτυπο των μαθημάτων σας για την Παιδεία στα Μέσα με τους συναδέλφους σας, αυτό μπορεί να τους παρακινήσει να δουλέψουν και οι ίδιοι πάνω στην Παιδεία στα Μέσα στην τάξη τους.
Στην πραγματική ζωή, βλέπουμε ότι τα «media cafes» λειτουργούν πολύ καλά ως χώροι διάδρασης όπου μπορούν να δημιουργήσουν ενθουσιασμό γύρω την Παιδεία στα Μέσα. Μπορούν επίσης, να είναι τόποι όπου οι συνάδελφοι μπορούν να θέσουν σχετικές ερωτήσεις και να κάνουν συζητήσεις. Τα “media cafes” λειτουργούν ως
Επαγγελματικές Κοινότητες Μάθησης, αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να ακούγονται τόσο σοβαρές! Μπορεί να είναι μια ανοιχτή ομάδα ή κοινότητα για όλους όσους έχουν ερωτήσεις σχετικά με την Παιδεία στα Μέσα. Μπορείτε να ασχοληθείτε με μία διαφορετική θεματική ανά μήνα ή απλά να αφήσετε τους συναδέλφους σας να προτείνουν ερωτήσεις που έχουν και προβλήματα που συνάντησαν προσπαθώντας να μιλήσουν για την Παιδεία στα Μέσα. Μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια ενός «media cafe»:

  • Πώς χρησιμοποιείτε μια συγκεκριμένη εφαρμογή στα Μέσα;
  • Πώς μπορείτε να μιλήσετε για ψευδείς ειδήσεις με τους μαθητές σας;
  • Ποιες μεθόδους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τους μαθητές να σκεφτούν τη δική τους χρήση των Μέσων;
  • Ποια είναι η σημασία των πνευματικών δικαιωμάτων;


Αυτά τα έξυπνα και απλά ερωτήματα και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τις εμπειρίες και τις στάσεις τους απέναντι στα Μέσα, μπορούν να επιφέρουν θετική αλλαγή. Ο τρόπος που πλαισιώνουμε τις ερωτήσεις μας μπορεί να προκαλέσει αυτό-αναστοχασμό, περιέργεια, διάλογο, ανοιχτότητα και νέους τρόπους σκέψης για αυτούς που απαντούν στις ερωτήσεις.

Complete and Continue